ArdalaGoif.blogg.se

2016-05-24
12:30:15

Besvikelse

Tycker det är fruktansvärt svårt att somna efter vissa matcher. Ibland somnar man riktigt skönt, drömmer sig tillbaka till matcher på ett positivt sätt och vill återuppleva det igen. Men efter vissa matcher så ligger man och vänder och vrider sig, tänker tillbaka och grämer sig över missade chanser, passningar, mottagningar och allt annat som bara inte gick som det borde. Om en första halvlek som vi gjorde mot JK10 är sånt som man bör förvänta sig av Ardala så är en första halvlek som vi gjorde mot Vedum något man absolut inte ska eller bör förvänta sig.

Vedum startar första halvlek bäst och är det spelförande laget, precis som vi inte ville att de skulle vara. Dom slår ofta ett par korta passningar innan den långa bollen kommer till en stor forward som gör det bra och lurar sin gubbe eller släpper ut bollen på en löpande yttermittfältare. Vi sticker upp emellanåt och skapar en par halvchanser men det är helt klart Vedum som har de vassaste chanserna och äger mest boll. Efter en kontring så kan Robin Björk lägga en crossboll som jag kan ta ner och lägga in 1-0. Ganska så orättvist men såklart väldigt skönt med en ledning. Efter målet så fortsätter Vedum att trycka på och när vi missar en passning på mittplanen så är Vedum snabba och en långboll kommer mot deras forward som kan plocka ner den och göra 1-1. Enligt backlinjen så var det offside med 2-3 meter, dock så är det absolut inte lätt för domaren att se. 1-1 står sig till paus.

Att det står just 1-1 i paus är lite i underkant för Vedum, dom skapade några riktigt bra chanser och bör ha haft ledningen med minst två mål. Så med ett orättvist likaläge går vi in i andra halvlek och det märks att vi har börjat att bli lite griniga för det smäller lite hårdare i duellerna efter paus. Det är en klart uppryckning men det är trots detta Vedum som gör 1-2 när vi har fyrahundra chanser att slå bort bollen i eget straffområde men inte lyckas med detta. Vi äger mer boll i andra halvlek och det är istället Vedum som får chans till att kontra och det är farligt när dom slår sina långa bollar på sin stora forward. 2-2 kommer efter att Viktor Forsberg hinner upp en boll längs kortlinjen och kan slå ett inlägg som Björk får till ett fantastiskt helvolley avslut på som innebär 2-2. Målet finns att se på SkLTs hemsida. I den absolut sista sparken så har vi en frispark där en Vedumspelare skarvar bollen och Oskar Jansson dyker upp och sätter 3-2 med huvudet. Domaren blåser här av för offside vilket är yyyytterst tveksamt. Riktigt surt fast ett 3-2 mål där skulle vara ganska så orättvist sett till hur matchen så ut.

Inte pissdåligt:
- Våra två mål är bra mål. Både spelet innan och avsluten.

- En hyfsat höjning till andra halvlek. Efter paus kom vi ut och fick lite bättre ordning på sakerna. Vi var inte tvåa på varje boll och vi började sätta lite fler passningar.

- När vi väl spelade oss ur Vedums press så fick vi stora hav med yta att springa med bollen på.

Dåligt:
- Dock så spelade vi bara oss ur Vedums press ett handfull av gånger som vi bör kunna ha gjort fler gånger. De pressade med en eller två gubbar och det ska inte vara omöjligt att spela sig ur en sån press.

- Första halvlek var under all kritik. Ingenting funkade för någon och det kändes som att vi satt kvar i omklädningsrummet. Det enda positiva är väl att vi trots en sån bedrövlig halvlek har med oss 1-1 in i nästa.

Vi kommer träna både tisdag och torsdag denna veckan och nästa vecka är det Friscopojkarna som står för motståndet på måndagen. Vi tar nya tag redan ikväll på tränigen och tar med oss en poäng från mötet med Vedum som gjort en bra match mot oss.