ArdalaGoif.blogg.se

2016-04-30
08:32:00

Ardala - Emtunga

Att Ardala GoIF vinner sina hemmamatcher har inte hört till vanligheterna de senaste säsongerna. Med lagets och föreningens nytändning så var det dags att direkt visa för folket som hade tagit sig till Ardala IP att det är värt att åka dit fler gånger. Det var ett laddat Ardala GoIF som tog emot Emtunga på fredagskvällen, fullt fokuserade på att ta andra raka trean. 
 
Matchen startar och vi skapar redan efter ca. tjugo sekunders spel första chansen när Viktor Berntsson bryter bollen högt upp i banan och kan servera tränarkollegan Robin Björk som tyvärr missar. Emtunga skickar mycket långbollar både från målvakten och från backlinjen. Tillsammans med medvinden så är de nära på att rinna igenom ett par gånger men skapar inga direkta farligheter. Efter sexton minuter så får vi en indirekt frispark som Björk slår fort och Wallgren kan komma fri och med lite tur få in 1-0! Vi äger en del boll och Emtungas chanser kommer ofta till när vinden tar tar i bollen och ställler våra försvarare. Tror att jag kan räkna till två ganska så hyfsade chanser för Emtunga i första halvlek men då står Hampus Brodén i vägen, Hampus som varit fantastiskt stabil i inledningen av säsongen!
Kvarten senare slår Viktor Berntsson in en frispark till 2-0 och tre minuter senare gör Robin Björk säsongens första seriemål när han gör 3-0, snyggt framspelad av Jansson i en omställning där vi kom tre mot två. Detta var alltså i minut 33. Man hör då Cali säga från backplats att "nu håller vi detta till paus gubbar!". Vi håller faktiskt tätt bakåt till paus, men vi gör tre mål till framåt och vi går till pausvila med hela 6-0 efter första halvlek.
 
Matchen känns naturligtvis avgjord men vi pratar i omklädningsrummet om att vi inte ska tumma på något utan köra på i nittio minuter. Göra så många mål vi bara kan och framförallt inte släppa in något mål. Vi fortsätter att pumpa på direkt i andra halvlek och Magnus Bengtsson gör 7-0 i fyrtiosjunde minuten. Vi har mycket boll och Emtunga tvingas ofta till att skicka längre bollar, och med motvind i andra halvlek så blir det inte farligt alls. Vi skapar farliga chanser nästintill hela tiden nu och vi gör tre mål till innan matchen blåstes av. Vi vinner alltså med 10-0 i hemmapremiären inför en helt okej publikskara! 
 
Hög klass: 
- TIO! mål på nittio minuter är inte fy skam. En del olika målskyttar och olika framspelare också, positivt. Vi gör mål på flera olika sätt också. Frisparkar, inlägg och kombinationer som leder fram till mål. 
 
- Sista fem minutrarna i första halvlek vilket innebar tre mål för oss. Satte spiken i kistan under de minutrarna. Väldigt effektiva när vi kom till läge. 
 
- Vårt nya ställ glömde jag att berömma sist! Men visst är det snyggt, eller vad tycker ni? 
 
- Tio mål framåt i all ära! MEN, en hållen nolla och alltså inte släppt in något mål i serien än är fruktansvärt trevligt! Defensiven är det viktigaste. 
 
Negativt: 
-
-
 
Klapp på axeln: 
- Viktor Berntsson och Oskar Jansson vann under matchen fler nickdueller än vad det säljs öl på en finlandsfärja. 
- Gustav Wallgren gjorde mot Emtunga, fler mål än antalet gånger Liverpool vunnit Premier League. (Räckte alltså med ett enda) 
- Viktor Forsberg och Magnus Bengtsson kom runt på sina kanter fler antal gånger än antalet människor som kan titta på fotboll på plats på Camp Nou. 
 
Nu väntar först ett par dagar ledigt innan vi drar igång en ny vecka med träningar och matcher! Tack för stödet igår och ha en fortsatt trevlig helg!


FÖR DET ÄR VI SOM ÄR ARDALA! 
 
/ #20.