ArdalaGoif.blogg.se

2016-08-14
13:42:00

Storseger och revansch

Ni som läser detta och följer Ardala GoIF kan nog hålla med om att säsongens bottennapp än så länge kom i bortamötet mot Järps IS. En match där vi trots allt fick med oss en pinne genom att spela 2-2 men prestationen var horribel. Innan vi gick på semester så spelade vi även 3-3 mot Emtunga och även där var det dåligt, kanske inte lika dåligt som i Järpås, men nästintill. 
 
Med detta i ryggen så hade vi en revansch att ta ut gentemot oss själva och även mot publiken som följer oss. Det var alltså ett laddat Ardala GoIF som ställdes på den finklippta gräsmattan på Ardala IP i fredags. Vi startar matchen på ett bra sätt och får äga en del boll i inledningen. Efter en kort hörna och sedan ett inspel så kan Viktor Berntsson styra in 1-0 redan i den femte minuten. Det är galet viktigt för oss att få första målet, vi har fått erfara tidigare att vi inte klarar av att hamna i underläge. 2-0 gör Robin Björk efter tjugoen minuter och efter trettio spelade minuter så har vi till och med 4-0. Magnus Bengtsson hann med att göra 5-0 innan domaren blåste i pipan för paus. 
 
Vi är ganska nöjda med första halvlek, vi fick äga mycket boll och skapade en hel del chanser, dock bör vi ha gjort ett par mål till vilket kan ses som en aning negativt. Hur som helst stod det 5-0 i paus och vi skulle fortsätta att pumpa på för att utöka ledningen mer. Andra halvlek ser i princip likadan ut som första halvlek. Vi får äga mycket boll och har bra variation mellan kortpassningsspel och längre bollar. Erik Krantz som stod i mål i fredags hade inte mycket att göra denna fredagskväll. Jag tror att han fick slå en utspark en gång iallafall. Matchen slutar till sist 9-0 efter en ganska så avvaktande sista kvart där inget av lagen tog många löpsteg. 
 
Imponerande: 
- Kombinationerna. Vi löste det mesta och skapade mycket chanser på små väggspel och finurliga djupledsbollar. Berntsson och Walle måste ha trivts väldigt bra på mitten med den tiden och den ytan dom fick mellan Järpås backlinje och mittfält. Det var en yta som hade tagit Oskar Jansson flera veckor att plöja. 
 
- Nollan. Vi hade pratat mycket om det defensiva spelet. Att vi hade släppt in på tok för mycket mål de senaste matcherna. Chanser skapar man alltid framåt så det behöver man inte oroa sig för. Vi bestämde oss för att hålla nollan och prioritera försvarsspelet först och främst och vi skötte detta galant. Järpås hade knappt ett avslut på mål och vi var aggresiva i försvarsspelet. 
 
- Nio mål. Vi fortsätter att göra en hel del mål och det är minst sagt imponerande för att inte tala om viktigt i racet om förstaplatsen. Vi gör även en del mål på hörnor vilket är viktigt i tightare matcher. 
 
- Magnus Bengtsson gjorde sin bästa match för säsongen och ska ha credd här i bloggen! 
 
 
Annat: 
- Arentorp Helås vann även dom stort, 10-2.
 
- Johan Ståhl, senast i Skara FC, är klart för de rödblåe Ardala GoIF. 
 
Tack för visat intresse! Vi hörs!
// # 20.