ArdalaGoif.blogg.se

2014-04-25
22:37:35

Förlust i hemmapremiären

Laget den 25 apri mot Trollhättan BoIS:
             Dino
Walle Jansson Cali Bengan
           David
   Hertzberg   Carl
Foppa  Matte Thörn  
 
Fotboll är inte alltid roligt, alla lag har sina matcher då inget stämmer. Men varför händer det? Är man otaggad inför match eller känner man sig mätt efter ett kryss i seriepremiären? Vi fick verkligen erfara det idag då inget stämde men istället för att borra ner huvudet, springa och jobba hårdare än moståndaren som man måste göra de dagar då spelet inte stämmer så börjar vi istället skälla och gnälla på varandra och domarna. 
 
Matchen startar med att vi har mycket boll, precis som i Råda. Vi skapar några halvchanser med skott utifrån och några farliga inspel från kanterna, vi bränner även en straff i första halvlek. Mycket mer än det har vi inte. Trollhättan som hade ett ungt lag med bara två spelare födda på 80-talet började få långa anfall på oss och endel riktigt vassa chanser som de tack och lov inte tar vara på. Det dröjer ända till den 81a minuten innan första målet kommer och det är Trollhättan som gör det. Vi slarvar och tappar boll högt uppe i banan och Trollhättan kontrar mot oss och ett inlägg kommer från vänsterkanten som nummer 15 i Trollhättans BoIS petar in. Inte alls orättvist med tanke på att Trollhättan hade 5-6 riktigt bra lägen i andra halvlek.
 
Inte bra: 
- Passningsspelet. Som jag nämnt många gånger på bloggen förut så har passningsspelet varit bra, men inte idag. Passningar på 5-10 meter som inte sitter, spelvändningar som inte sitter. Det suveräna passningsspelet ifrån Rådamatchen var kaputt. 
Inställningen. Som jag skrev så har alla lag matcher då passningar, löpningar, bollstudsar, domslut osv inte går som man tänkt sig. Det gäller då att bli grinig, som många blev idag. Fast på rätt sätt. Börja vinna dueller, gör det enkla, vinn boll, spela vidare och sök ny position. Inte börja gnälla och gaffla på moståndare, medspelare och domare. Städa framför egen port innan du städar framför dina grannars! 
- Förlust i hemmapremiären. Okej om vi hade gjort allt och Trollhättan ändå vunnit för att de var så mycket bättre än oss. Trollhättan var inte övermäktiga, det var vi som gjorde dom bra. Att i en hemmapremiär framför hemmapublik göra en så ojämn match är inte bra.
 
Får ett godkänt:
- Cali. Vann sina dueller och vände på spelet med många fina crossbollar. Godkänt.
- Dino. Endel svettiga räddningar och nerplockningar. Fick flera gånger otacksamma bollar hemskickade som han som tur var kunde få bort ändå. Godkänt. 
- Moment. Allt var inte skit. Det fanns vissa stunder då vi faktiskt spelade bra fotboll, det fanns vissa stunder då vi kände igen det laget som spelade mot Råda i måndags. Farten längs kanterna och vändningarna ifrån innemittarna var stundtals godkänt.
 
Vi ska nu glömma denna matchen och istället börja fokusera på nästa uppgift då vi åker till Lidköping för att möta FC Corner som i sin premiär vann hemma mot Real Hangelösa och som imorgon lördag spelar mot Levene Skogslund. Let's go! 
 
 
För det är vi som är ARDALA! 
 

// Victor Svedberg