ArdalaGoif.blogg.se

2014-03-30
20:18:42

Ardala - Skultorp

Söndagen den 30 mars bjöd på sol och riktigt bra fotbollsväder! Vi i Ardala mötte Skultorp, som vi ställdes mot två gånger förra säsongen (2-0,0-0). Idag fick vi tyvärr stryk med 1-2. Den röda elvan:
             Dino (Landenmark, Krantz)
Walle Jansson Nils Svedberg
       Cali   David
          Carl H.
Forsberg  Matte Thörn
 
Redan i den 8e minuten så gör Skultorp 0-1 när det kommer ett inspel snett inåt bakåt som Skultorpspelare sätter högt. Vi äger mycket boll de första 15-20 minutrarna och skapar endel chanser som vi tyvärr inte sätter, vi måste bli bättre på att göra mål! Skultorp växer sen in i matchen och börjar äga mer boll än innan och spelet går fram och tillbaka men 0-1 står sig halvleken ut. En helt okej halvlek från vår sida ändå.
 
I andra halvlekens 8e minut så gör Skultorp mål igen. Målet kommer efter ett lyft in i straffområdet som tillslut kommer till en kille i kanten av straffområdet som slår en hård pass ut med marken som en annan petar in vid bortre stolpen. 0-2. Vi äger mer boll i andra halvlek men får inte till några superchanser utom när Carl Hassellöf hittar Forsberg i djupet som fintar målvakten men har lite för dålig vinkel för att kunna sätta den och skjuter istället på utsidan av nätet. Spelet går fram och tillbaka och vi börjar chansa lite mer i slutet med långbollar. I den 87e minuten slinker Forsberg igenom på sin högerkant och serverar Walle som kommer från sin backposition och stänker in 1-2. Just 1-2 slutar tyvärr matchen och det blev ingen segersång denna gången.
 
Positivt:
- Ännu en gång passningsspelet. När vi håller bollen på marken så har vi emellanåt väldigt bra spel och kommer igenom deras försvar.
- Forsberg, bäst på plan. Bra form på honom!
- Målet, bra spel hela vägen och till slut ett inspel till en back som kommer i full kareta och målar.
- Uppspelen, vi spelar bra hela vägen till den sista tredjedelen av planen men där måste vi ha mer rörelse och försöka vara mer kreativa för att skapa ytor.
 
Mindre positivt:
- Effektiviteten. Sett till de chanser vi skapar så borde vi gjort mer än ett mål.
- Förlust, aldrig bra att förlora.
- Kreativiteten, vi måste försöka slå bollar som hotar motståndarna lite mer än vad vi gör.
 
Annars:
- Albin Landenmark gör sin säsongsdebut som målvakt efter att Dino fick en känning i baksida lår. Albin ersattes senare av en Erik Krantz som kom cyklandes.
- En vecka kvar till DM-matchen mot div.2 laget Tibro. Skulle inte haft något emot att ta med Tibrogänget ut till Vinköl där de skulle få smaka en hel del gräs/åker. På vinkölsplanen så får man borra ner huvudet och kötta, för där går det iallafall inte rulla bollen som man vill med tanke på underlaget.
- Ulaget har sin första träningsmatch på lördag mot Skara FC C. Det är Ardala - Skara, alltid speciellt att möta de vitklädda.
- En 40-årig Djugårdssupporter har idag avlidit efter att ha blivit brutalt misshandlad när han var på väg för att se matchen mellan HIF-DIF. Hemskt, tragiskt och ett stort NEJ. Vart är fotbollen på väg?