ArdalaGoif.blogg.se

2016-06-30
10:31:59

Serieledare!

Det var ännu en gång dags för en ren seriefinal, denna gången även på IP men denna gången mot Arentorp/Helås. Ett Arentorp som gått otroligt starkt efter att vi lyckades knipa tre poäng borta mot dom i seriepremiären vilket gjorde att de ledde över oss inför matchen. Säsongens viktigaste match stundades alltså på Ardala IP.

Vi var riktigt laddade, det var en skön stämning på samlingen och även ute på uppvärmningen, det känns som att alla skärper till sig en aning när det stundar "viktigare" matcher vilket är en bra egenskap. Det bästa vore naturligtvis att uppladdningen vore densamma jämt. Men Ardala GoIF stod redo för en storväxt, hårt jobbande serieledare som skulle komma till Ardala. En fantastisk match att spela!

Vi startar med att sätta hög press direkt, precis som vi brukar göra för att sätta ribban i matchen direkt. Arentorp/Helås är precis som de flesta andra lagen i serien väldigt glada i att slå långa bollar och det blir inget undantag med detta i matchen mot oss. Vi vinner nästintill alla dueller och vi får mycket boll att jobba med. Vi hålller bollen mestadels på marken och vi har fina kombinationer som leder till att vi skapar chanser. Det är i minut 17 som ledningmålet kommer efter ett fint anfall där vi kommer först på målvaktens retur och gör 1-0. Arentorp fortsätter med sitt spel och lyfter långt på sin snabba forward där framme. Daniel Wistrand fd. Svensson briljerar i mittförsvaret och Arentorp skapar ingenting på sina långbollar. I minut 40 så kan Robin Björk utöka ledningen till 2-0 efter ännu ett väldigt fint anfall som leder till ett avslut och på det avslutet så tar Björk returen och sätter 2-0. Arentorp har ett par minuter innan halvtid där de lyfter in precis alla bollar hela tiden mot mål som skapar lite kalaballik men de får inte till några chanser alls. Pausvila 2-0.

Vi snackar lite detaljer i paus men har egentligen ingenting att vara sura över. Vi har 2-0 och motståndarna skapar i stort sätt inte ett enda läge. Visst hade de en ramträff men det är väl de enda farliga läget. i den 53e minuten så kommer en reducering från Arentorp, denna gången otroligt nog efter att de lyft en långboll som studsat på fyrahundrafemtiotre ben och sen har de fått chansen och skjutit via en försvare in i mål. Ingen panik här, vi kände trots målet att vi hade väldigt god kontroll på matchen och vi fortsatte att ha bra kombinationer och vara kreativa för att komma till avslut. I matchminut 68 så skjuter vi i ribban och på returen så tar Robin Björk chansen med ett volleyskott och gör 3-1. Riktigt skönt att få det målet såpass tidigt efter deras reducering, det måste ha tagit lite luft från dom. 4-1 kommer bara några minuter efter på en hörna, det är Viktor Berntsson som når högst och kan skalla in slutresultatet 4-1. Resten av matchen håller vi i bollen och 5-1 är närmare än 4-2. Härlig seger!

Fantastiskt:
- Det kändes som att Arentorp/Helås inte hade någonting att överraska oss med. De slog under 90 minuter långbollar på Andreas Johansson i fram och jag tror inte de spelade sig över mittlinjen en enda gång med bollen på marken. Det passade oss perfekt faktiskt. Vinna boll och sedan gå till attack!

- Göra fyra mål på det lag som släppt in minst mål i serien får ses som klart godkänt! Att vi också hade chans på ännu fler mål ska även det tilläggas.

- Daniel Wistrand har varit ooootroligt bra de två senaste matcherna när han agerat något utav en mittbackschef. Har fått god hjälp av vår balansspelare Oskar Jansson som varit en "defensiv innermittfältare" och haft en ganska så låg utgångspunkt och rensat bort bollar framför backlinjen. Bollar som gått över Oskar har Daniel inte haft några problem med att få bort heller. Han är inte heller blyg med att ta ett par meter med bollen och följa med i anfallet vilket är riktigt kul att se!

- Serieledare! Att vi vunnit de här två seriefinalerna har stärkt oss och som grädde på moset så har vi nu blivit serieledare och som Viktor Berntsson säger så har vi "allt i egna händer".