ArdalaGoif.blogg.se

2016-05-07
07:45:07

Två förlorade poäng

Det var återigen dags för en fredagsmatch, denna gången på bortagräs. Denna gången mot Järpås IS. Järpås som tog poäng i sin första match och som förlorade sin andra när man släppte ett par enkla bollar i slutet på matchen. Ardala GoIF var naturligtvis där för att försöka ta tre poäng, precis som alla matcher. 
 
Man kan säga att Järpås vann ett poäng, (de firade ungefär serieseger vid slutsignal) och man kan säga att vi i Ardala, förlorade två. Jag känner mig fortfarande lika uppgiven, förvånad, häpen, överraskad, undrande och paff som jag gjorde igår kväll när slutsignalen ljöd och vi endast hade fått med oss ett poäng. Trots att vi gjorde en nästintill ren skitmatch allihopa så skapade vi tillräckligt med chanser, och släppte till tillräckligt få, för att få med oss tre poäng hem till Ardala. Men icke! 
 
Vi kom till spel med denna 5-3-2 uppställningen: 
Hampus
Oscar A - Nils - Cali
Foppa - Bengan
Jansson - Daniel - Berntsson
Svedberg - Björk
 
Vi startar matchen med att äga en del boll och låter Järpås springa en del. Vi snackade redan innan matchen om att Järpås garanterat kommer att lyfta så mycket bollar de bara kan, och de gjorde dom. Vi fick problem, framförallt i första halvlek när vi hade solen rakt i ögonen och inte riktigt kunde tajma in rensningarna. Vi fick istället hörnor och frisparkar emot oss som Järpås var duktiga på. Vi kommer till en hel del avslut utanför straffområdet och Järpås målvakt har det svettigt. I den sjuttonde minuten glider Robin Björk igenom och får på en riktig kanonträff som går in i första krysset. Det kändes här som att nu jäklar går tåget, nu har vi fått hål på dom, nu kommer det lossna igen! Kanske var det den tanken som gjorde de flesta av oss helt förslappade. När vi återigen inte kan få bort bollen ordentligt utan får hörna emot oss så tappar vi markering och Järpås kan kvittera på en retur. 
 
Det är ganska frustrerat i omklädningsrummet, vi är inte alls nöjda med första halvlek. Vi har mycket boll men dom får ofta ställa om på oss och dom gör det svårt för oss när vi ska anfalla, vi får allt som oftast möta 8-9 rödklädda. 
 
I andra halvlek så är får man se en liten upphöjning från vår sida. Passningarna är lite bättre och vi börjar komma till allt mer farliga chanser. I den femtiofemte minuten får Järpås en frispark och de går på ett avslut som går i vår mur och sen i bröstet på Hampus som släpper retur och där kan de slå in 2-1 i sitt enda avslut på mål i andra halvlek. Frustrationen ökar en del men vi fortsätter att trycka på, vi skapar inte riktigt de där heta chanserna men får en del hörnor som är farliga. I den åttionde minuten rinner de över för Daniel när en Järpåsspelare vill agera ryggsäck och klättrar på Daniel ett par meter. Daniel ger en eftersläng vilket resulterar i hans andra gula kort vilket innebär att han blir utvisad. Detta blir en liten väckarklocka för oss andra och slutforceringen är bra. Reduceringen kommer på en hörna där Viktor Berntsson når högst i den åttioandra minuten. Vi skapar ett par riktigt bra lägen faktiskt men kan inte avgöra matchen. Robin Björk tar ner ett inlägg och ska precis stöta in bollen när en Järpåsspelare bestämmer sig för att göra en tjeckoslovakisk rundspark rakt över Robins ben, utan åtgärd från domarens håll. Matchen slutar 2-2.
 
Inte vråldåligt: 
- Robin Björks avslut som gav 0-1. En riktigt bra träff som resulterade i ett snyggt mål! 
 
- Att vi gör mål med en man mindre och har bud på fler mål, inte jättekasst. 
 
- Att vi trots allt gör en dålig match och ändå tar ett poäng. Visst ska vi vinna denna matchen sett till chanser osv men men. 
 
För dåligt: 
- Passningsspelet var inte bra idag. Vi har inga ursäkter alls, men med dom lirarna vi har så ska vi kunna spela bollen på gräset hela vägen till ett avslut fler antal gånger än vad vi gjorde denna fredagskvällen.
 
- Inställningen på hela laget. Järpås var hetare än oss, de vann fler dueller och fler andrabollar än vad vi gjorde. Okej om spelet inte stämmer någon gång, men då måste vi iallafall springa, kriga och vinna dueller. Precis som vi gjorde i Arentorp. 
 
- Att vi lät Järpås kontra på oss, blev aldrig riktigt farligt i och för sig men vi måste kunna stoppa kontringarna på ett bättre sätt. 
 
Sist: 
- Det är i sig ingen skam att kryssa borta mot Järpås. Järpås får med sig poäng från bra lag lite då och då. Däremot är det sorligt att vi efter en riktigt bra match ska bli rockstjärnor och inte lägga ner jobbet som krävs för att vinna en nittiominuters lång fotbollsmatch. 
 
- Det känns som att det blev så fruktansvärt frustrerat ibland. Vi blir inte bättre av att vi gnäller på varandra och domaren. Det är i motgångar vi ska visa att vi är ett topplag och hålla oss till vårt spel som vi är trygga med. Det gör mig faktiskt riktigt besviken. 
 
- Domaren blåste frisparkar till oss ungefär lika ofta som Gustav Wallgren kommer i tid till träningar. 
 
- Efter Daniel Svenssons eftersläng som resulterade i rött kort så blev Järpåsspelarna otroligt förbannade och yrkade på långt fängelsestraff alternativt dödsstraff. (Järpåsspelaren gick ut i tjugo sekunder och kom springades in i full fart sen igen). 
 
- Det fanns en liknelse mellan oss och Frölundas förstaperioder. Vi vann skotten med typ 25-3. Tyvärr vinnar man inga matcher av antalet skott på mål.
 
- Idag klockan 14:00 börjar lagaktiviteten, en lagaktivitet som Oskar Jansson i form av ordförande för festkommitén har ordnat. Vi får se vad som händer, ska iallafall bli väldigt skoj att umgås med grabbarna en hel dag! Det behövs för att glömma matchen igår.
Ha en fin helg allihop! 
 
FÖR DET ÄR VI SOM ÄR ARDALA! 
/ # 20. 
 
Kommentar:
2016-05-07 @ 09:56:10
#1: Anonym

😍👍😍😍😍

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: